Mentalbeskrivning valp

Idag har det varit full aktivitet på Fagersberg då det varit mentalbeskrivning för valparna.. Det innebär att en mentalbeskrivare från Svenska kennelklubben kommer och läser av valparna i olika situationer och sedan ut efter det får man en beskrivning på specifik valp och en för hela kullen.

Beskrivningen arrangeras på ett ställe valparna aldrig varit på som i vårt fall var gamla hönshuset/ Henriks snickeri. Personen som mentalbeskriver ska också vara en person som valparna aldrig träffat förut så att de är i en ny miljö med en främmande människa, jag som uppfödare måste lämna "rummet" vid de första momenten men kan smyga och titta om det inte påverkar valpen. 

Först är det hur valpen hanterar första kontakten med en främmande person ensam och sedan om den följer personen när den lockar på den.

Man tittar också på aktivitetsnivån, föremålsintresset, gripande, kontakttagande, och hur de löser problem och hur de reagerar på ljud.

Sedan hade vi besök av pappa Najo och Charlies familj och då blev det bus och gos i massor.

Också mat innan det är läggdags!